Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
40 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,75 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Kanelknuter med marsipan 14

Saftige kanelknuter med marsipan er noe krevende, men verdt strevet! Lag gjerne med hele familien, og gjør en morsom aktivitet ut av det. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 stk.

  • Deig

  • 50 g gjær
  • 2 dl melk
  • 1 ts kardemomme, mortet
  • 0,50 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 stk. egg
  • 100 g smør
  • 450 g hvetemel
  • Fylning

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 ts kanel
  • 100 g revet Original ODENSE Marcipan 375g
  • 50 g ODENSE Spåner Mørk chokolade UTZ 80 g
  • Pynt

  • 1 stk. sammenpisket egg til pensling
  • perlesukker

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smøret i en kjele og hell i melken slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Rør gjæren ut i væsken.
  2. Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett den lunkne væsken. Elt med eltekrok på laveste hastighet i ca. 15 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg deigen på et melet bakebord og form den til en stor bolle. Legg et rent kjøkkenhåndklede over og hev deigen i 30-45 minutter.
  3. Rør smør, sukker, kanel og raspet marsipan sammen til en myk og kremet masse.
  4. Når deigen er ferdig hevet, rull den ut til et rektangel på ca. 35 x 45 cm.
  5. Smør marsipanmassen på halvdelen av deigen på langsiden, og brett den anden halvdelen av deigen over. Skjær den i strimler ca. 3 cm brede og snurr de rundt til en spiral.
  6. Drei spiralen som en snegle og legg enden ned i midten av knuten. Legg de på en stekeplate med stekepapir, pensle med sammenpisket egg og dryss med perlesukker. La de heve i ca. 45 minutter og stek de midt i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 200°C.