Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
40 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,75 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Kanelknuter med marsipan 14

Med denne oppskriften fra Odense får man det beste fra alle verdener: kanelknuter, marsipan og deilig smeltet sjokolade på toppen! Deilig for både store og små

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 stk.

  • Deig

  • 50 g gjær
  • 2 dl melk
  • 1 ts kardemomme, mortet
  • 0,50 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 stk. egg
  • 100 g smør
  • 450 g hvetemel
  • Fylning

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 ts kanel
  • 100 g revet Original ODENSE Marcipan 375g
  • 50 g ODENSE Spåner Mørk chokolade UTZ 80 g
  • Pynt

  • 1 stk. sammenpisket egg til pensling
  • perlesukker

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smøret i en kjele og hell i melken slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Rør gjæren ut i væsken.
  2. Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett den lunkne væsken. Elt med eltekrok på laveste hastighet i ca. 15 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg deigen på et melet bakebord og form den til en stor bolle. Legg et rent kjøkkenhåndklede over og hev deigen i 30-45 minutter.
  3. Rør smør, sukker, kanel og raspet marsipan sammen til en myk og kremet masse.
  4. Når deigen er ferdig hevet, rull den ut til et rektangel på ca. 35 x 45 cm.
  5. Smør marsipanmassen på halvdelen av deigen på langsiden, og brett den anden halvdelen av deigen over. Skjær den i strimler ca. 3 cm brede og snurr de rundt til en spiral.
  6. Drei spiralen som en snegle og legg enden ned i midten av knuten. Legg de på en stekeplate med stekepapir, pensle med sammenpisket egg og dryss med perlesukker. La de heve i ca. 45 minutter og stek de midt i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 200°C.