Kanelknuter med marsipan 14
Med denne oppskriften fra Odense får man det beste fra alle verdener: kanelknuter, marsipan og deilig smeltet sjokolade på toppen! Deilig for både store og små
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 14 stk.
-
Deig
- 50 g gjær
- 2 dl melk
- 1 ts kardemomme, mortet
- 0,50 ts salt
- 2 ss sukker
- 1 stk. egg
- 100 g smør
- 450 g hvetemel
-
Fylning
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 2 ts kanel
-
100 g revet Original ODENSE Marcipan 375g
-
50 g ODENSE Spåner Mørk chokolade UTZ 80 g
-
Pynt
- 1 stk. sammenpisket egg til pensling
- perlesukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smøret i en kjele og hell i melken slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Rør gjæren ut i væsken.
-
Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett den lunkne væsken. Elt med eltekrok på laveste hastighet i ca. 15 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg deigen på et melet bakebord og form den til en stor bolle. Legg et rent kjøkkenhåndklede over og hev deigen i 30-45 minutter.
-
Rør smør, sukker, kanel og raspet marsipan sammen til en myk og kremet masse.
-
Når deigen er ferdig hevet, rull den ut til et rektangel på ca. 35 x 45 cm.
-
Smør marsipanmassen på halvdelen av deigen på langsiden, og brett den anden halvdelen av deigen over. Skjær den i strimler ca. 3 cm brede og snurr de rundt til en spiral.
-
Drei spiralen som en snegle og legg enden ned i midten av knuten. Legg de på en stekeplate med stekepapir, pensle med sammenpisket egg og dryss med perlesukker. La de heve i ca. 45 minutter og stek de midt i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 200°C.