Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 12 anmeldelser

Mandelsnurr 20

Vil du overaske familie og venner med deilig hjemmebakst? Test ut denne oppskriften på saftige mandelsnurrer med deilig marsipanfyll. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Deig

  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1,50 dl sukker
  • 2 ts kardemomme, mortet
  • 1 ts salt
  • 150 g smør
  • 2 egg
  • 12 dl hvetemel
  • Mandelfyll

  • 100 g sukker
  • 150 g romtempereret smør

Slik gjør du

Keep screen on

Deig:

  1. Slå på ovnen på 180°.
  2. Varm opp melken til fingervarm temperatur. Hell melken i en bolle og løs opp gjæren i melken.
  3. Hell i sukker, salt og kardemomme Skjær smøret i biter og rør det inn sammen med 1 egg.
  4. Bland inn mel (ta litt om gangen) til du har en jevn deig. La den heve i ca. 30 minutter.

Marsipanfyll:

  1. Bland marsipan og sukker sammen til en jevn masse.
  2. Tilsett så smøret litt om gangen og rør rundt.

 

  1. Kjevle ut deigen slik at den måler ca. 45x30 cm.
  2. Fordel marsipanblandingen jevnt over hele deigen.
  3. Rull så deigen på langsiden til du får en slags rulade (start fra toppen og rull ned).
  4. Skjær 20 skiver/snegler fra rullen og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  5. Stek mandelsnurrene i ca. 12-15 minutter. Pynt om ønsket med glasur og grovhakkede mandler.

Produkter brukt i oppskriften