Mandelsnurr 20
Vil du overaske familie og venner med deilig hjemmebakst? Test ut denne oppskriften på saftige mandelsnurrer med deilig marsipanfyll.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
-
Deig
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 1,50 dl sukker
- 2 ts kardemomme, mortet
- 1 ts salt
- 150 g smør
- 2 egg
- 12 dl hvetemel
-
Mandelfyll
- 100 g sukker
- 150 g romtempereret smør
Slik gjør du
Keep screen on
Deig:
- Slå på ovnen på 180°.
- Varm opp melken til fingervarm temperatur. Hell melken i en bolle og løs opp gjæren i melken.
- Hell i sukker, salt og kardemomme Skjær smøret i biter og rør det inn sammen med 1 egg.
- Bland inn mel (ta litt om gangen) til du har en jevn deig. La den heve i ca. 30 minutter.
Marsipanfyll:
- Bland marsipan og sukker sammen til en jevn masse.
- Tilsett så smøret litt om gangen og rør rundt.
- Kjevle ut deigen slik at den måler ca. 45x30 cm.
- Fordel marsipanblandingen jevnt over hele deigen.
- Rull så deigen på langsiden til du får en slags rulade (start fra toppen og rull ned).
- Skjær 20 skiver/snegler fra rullen og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
- Stek mandelsnurrene i ca. 12-15 minutter. Pynt om ønsket med glasur og grovhakkede mandler.