Marsipankringle med epler 1
Oppskrift på marsipankringle med epler, passer ekstra godt til høstkosen. Nydelig sammen med iskrem og en varm kopp kaffe.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 1 stk.
-
Deig
- 50 g gjær
- 1,50 dl melk
- 3 stk. egg
- 10 g sukker
- 500 g hvetemel
- 200 g smeltet smør
-
Fyll
-
125 g ODENSE Bagemarcipan 300g eller Original ODENSE marcipan
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 4 stk. epler i skiver uden kærnehus og stilk
-
Pynt
- 100 g mandler
- 75 g perlesukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Oppløs gjæren i lunken melk. Tilsett smeltet smør. Hell egg, sukker og mel litt av gangen.
-
La deigen ligge på bordet i ca. 10 minutter. Deretter, rulles den ut til en bredde på ca. 15 cm og en lengde på ca. 90 cm.
-
Marsipan, sukker og smør knas sammen og smøres på deigen. Legg så epler utover og kringlen lukkes ovenpå. Kringlen pensles med litt pisket egg, og pyntes med mandler og perlesukker. La kringlen stå i ca. 45 minutter med et klede over. Stek kringlen ved 220 ° C i 14-16 minutter.