Pinnebrød med marsipan 6
Pinnebrød er genialt å ha med på tur, og ekstra artig å lage sammen med barna! Ekstra godt blir det med marsipan i deigen.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 stk.
- 2,50 dl vann
- 25 g gjær
- 2,50 dl flytende margarin eller olje
- 1 ts salt
-
75 g Original ODENSE Marcipan 375g
- 350 g hvetemel
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rør gjæren ut i lunket vann (maks. 30° C) i en bolle og tilsett flytende margarin, salt, revet marsipan samt halvparten av melet.
-
Tilsett resten av melet litt av gangen og elt deigen godt.
-
Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving et lunt sted i ca. 1 time.
-
Etter heving, del deigen i 6-8 like deigemner, og trill hver emne til en lang pølse.
-
Snurr pølsen rundt en pinne og hold pinnen over et varmt bål eller en varm grill. Dryss på litt melis og kos deg!
-
Stek i ca. 12 minutter eller til brødene er gjennomstekte og gylne.