Whoopies med nougatkrem 20
En ny favoritt har kommet! En whoopie er som to kakestykker med fyll, i dette tilfellet nougatkrem. Den har kommet for å bli, og vil være en klassiker i årene fremover.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
-
Whoopie pies
- 3 stk. egg str. M
- 200 g rørsukker lyst
- 50 g smør
- 1 dl creme fraiche 18%
- 220 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 50 g kakao
- 0,50 ts salt
-
50 g Original ODENSE Marcipan 375g
-
Kakaofrosting
- 250 g Bløtt smør
- 100 g melis
- 100 g kremost naturel
- 3 ss bakekakao
-
Pynt/dekorasjon
-
50 g ODENSE Fondant sort 250g
-
50 g ODENSE Fondant lyseblå 250g
-
ODENSE Guldstøv - 5 g
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smøret og den hakkede sjokoladen i en gryte ved lav varme.
-
Pisk sukker, egg og vaniljesukker til en luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver i eggedosisen og rør den sammen med sjokoladesmøret.
-
Trill deigen til 50 små kuler på størrelse med valnøtter, legg de på en stekeplate med bakepapir og trykk de en anelse flate. Stek kakene ved 180° C i ca. 8 minutter. La de avkjøle seg på en rist.
-
Varm opp fløten sammen med smøret, tilsett raspet appelsinskall og rør rundt. Avkjøl blandingen i kjøleskapet i ca. 1 time.
-
Ta blandingen ut av kjøleskapet og pisk den opp til en luftig krem. Legg kremen i en sprøyteposepose og sprøyt den ut på halvdelen av kakene.
-
Sett de sammen som små sandwicher. Dryss over med litt melis og servèr!