Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
55 minutter
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Whoopies med nougatkrem 20

En ny favoritt har kommet! En whoopie er som to kakestykker med fyll, i dette tilfellet nougatkrem. Den har kommet for å bli, og vil være en klassiker i årene fremover. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Whoopie pies

  • 3 stk. egg str. M
  • 200 g rørsukker lyst
  • 50 g smør
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 220 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g kakao
  • 0,50 ts salt
  • 50 g Original ODENSE Marcipan 375g
  • Kakaofrosting

  • 250 g Bløtt smør
  • 100 g melis
  • 100 g kremost naturel
  • 3 ss bakekakao
  • Pynt/dekorasjon

  • 50 g ODENSE Fondant sort 250g
  • 50 g ODENSE Fondant lyseblå 250g
  • ODENSE Guldstøv - 5 g

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smøret og den hakkede sjokoladen i en gryte ved lav varme.
  2. Pisk sukker, egg og vaniljesukker til en luftig eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver i eggedosisen og rør den sammen med sjokoladesmøret.
  3. Trill deigen til 50 små kuler på størrelse med valnøtter, legg de på en stekeplate med bakepapir og trykk de en anelse flate. Stek kakene ved 180° C i ca. 8 minutter. La de avkjøle seg på en rist.
  4. Varm opp fløten sammen med smøret, tilsett raspet appelsinskall og rør rundt. Avkjøl blandingen i kjøleskapet i ca. 1 time.
  5. Ta blandingen ut av kjøleskapet og pisk den opp til en luftig krem. Legg kremen i en sprøyteposepose og sprøyt den ut på halvdelen av kakene.
  6. Sett de sammen som små sandwicher. Dryss over med litt melis og servèr!

Produkter brukt i oppskriften