Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
30 minutter
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 7 anmeldelser

Cookies med nougat 25

Oppskrift på cookies med nougat fra Odense. Hjemmelagde cookies med nougat er nydelige - perfekte som vennegaver eller til helgekaffen.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

  • 150 g smør
  • 125 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 0,50 ts salt
  • 2 stk. egg str. M/L
  • 200 g hvetemel
  • 0,50 ts natron
  • 50 g hvetemel
  • 100 g iskald Odense Nougat
  • 50 g grovhakkede mandler
  • 2 ss kanelsukker

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Sett ovnen på 180 °C over og undervarme.
  2. Rør smør, brunt sukker og sukker kremet. Rør eggene i et av gangen. Sikt hvetemel og natron i deigen og rør godt sammen. Skjær marsipanen og nougaten i terninger. Bland så dette med resten av melet.
  3. Vend forsiktig blandingen i deigen. Bruk to skjeer til å forme runde cookies på en bakeplate med bakepapir. Husk å ha god avstand, ca. 8 cookies per plate.
  4. Forvarm ovnen til 180 ˚C varmluft. Trykk dem litt flate og dryss med en blanding av grovhakket mandler og kanelsukker. Stek kakene i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene på en rist. Oppbevares i en kakeboks.

Produkter brukt i oppskriften