Honningkaker med marsipan 18
Oppskrift på herlige honningkaker med marsipan fra Odense. Bruk det du har av pepperkakeformer og pynt med valgfritt strøssel for et lekkert resultat.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 18 stk.
- 100 g brun farin
- 225 g honning
- 50 g smør
- 0,50 ts malt kanel
- 0,50 ts allehånde
- 0,50 ts raspet ingefær
- 1 ts natron
- 350 g hvetemel
-
Fyld
-
250 g ODENSE Mørk overtræk 200g
Slik gjør du
Keep screen on
-
Brunt sukker, honning og smør varmes i en gryte til sukkeret er smeltet. Sett til avkjøling ca. 15 min.
-
Krydder og natron blandes sammen med melet og røres inn i honningdeigen. Elt det godt sammen. La deigen hvile 1 - 1½ time innen den rulles ut i 3 - 4 mm tykkelse, og stikkes ut som hjerte, stjerner, kakemenn ect. Stek kakene ved 190 ⁰C i ca. 5 - 10 min.
-
Mens kakene avkjøles, rulles marsipanen ut i ca. 3 mm tykkelse og stikkes ut i samme fasong som kakene. Sett kakene sammen 2 og 2 med marsipan i mellom, og overtrekk de med smeltet sjokolade.