Julens marsipansmåkaker 50
Marsipan hører julen til, og med disse marsipansmåkakene får du nydelig bakst med den gode smaken av jul.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 50 stk.
- 1 stk. vaniljestang
- 200 g bløtt smør
- 90 g melis
- 250 g hvetemel
- 10 g honningkakekrydder
- 100 g muscovadorsukker (mørkt)
-
ODENSE Guldstøv - 5 g
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skrap forsiktig ut frøene av vaniljestangen. Pisk sammen smør, melis, revet marsipan og frøene fra vaniljestangen.
-
Tilsett mel og honningkakekrydder og elt deigen raskt sammen med hendene til du får en sammenhengende deig.
-
Rull deigen ut til ca. 1 cm tykkelse imellom to bakepapir. Dra av det øverste bakepapiret og dryss over muscovadosukker. Trykk sukkeret forsiktig ned i deigen.
-
Deretter settes deigen på kjøl i ca. 1 time. Den må være kald nok til at man kan skjære den ut i små stykker på ca. 4x4 cm. Ha så stykkene på et stekeplate med litt mellomrom ettersom småkakene «flyter» litt under steking. Stekes på 175° C i ca. 12-15 min til de er gyldne.