Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Julens marsipansmåkaker 50

Marsipan hører julen til, og med disse marsipansmåkakene får du nydelig bakst med den gode smaken av jul. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 50 stk.

  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g bløtt smør
  • 90 g melis
  • 250 g hvetemel
  • 10 g honningkakekrydder
  • 100 g muscovadorsukker (mørkt)
  • ODENSE Guldstøv - 5 g

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Skrap forsiktig ut frøene av vaniljestangen. Pisk sammen smør, melis, revet marsipan og frøene fra vaniljestangen.
  2. Tilsett mel og honningkakekrydder og elt deigen raskt sammen med hendene til du får en sammenhengende deig.
  3. Rull deigen ut til ca. 1 cm tykkelse imellom to bakepapir. Dra av det øverste bakepapiret og dryss over muscovadosukker. Trykk sukkeret forsiktig ned i deigen.
  4. Deretter settes deigen på kjøl i ca. 1 time. Den må være kald nok til at man kan skjære den ut i små stykker på ca. 4x4 cm. Ha så stykkene på et stekeplate med litt mellomrom ettersom småkakene «flyter» litt under steking. Stekes på 175° C i ca. 12-15 min til de er gyldne.

Produkter brukt i oppskriften