Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
4 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Makroner med nougat 20

Stadig flere har begynt å lage makroner hjemme. Her finner du oppskriften på en smakfull og delikat variant av makroner med nougat.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Nougatkrem

  • 1 dl kremfløte
  • 100 g ODENSE Nougat 150g
  • Makroner

  • 80 g eggehviter
  • 20 g sukker
  • 200 g melis
  • 100 g finmalt mandelmel
  • 5 g bakekakao

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Skjær nougaten i terninger og hakk sjokoladen. Varm fløten i en kasserolle uten at det begynner å koke. Tilsett nougaten og sjokoladen i den varme fløten og rør om til du har en jevn masse. Ha nougatmassen i kjøleskapet i minst 3 timer eller natten over.
  2. Pisk eggehvitene til de nesten er stive. Tilsett sukker og pisk til massen blir sei og blank. Bland sammen melis, mandelmel og kakao i en bolle. Sikt deretter blandingen inn i hvitene og vend det forsiktig sammen.
  3. Ha makronblandingen i en sprøytepose og lag små sirkler på et bakepapir så du får ca. 40 stk. La dem få sette seg i ca. 15-30 min. Sett på ovnen på varmluft 140˚C.
  4. La ovnen bli varm før makronene stekes i 10-12 min. Følg nøye med så de ikke blir overstekt, det går fort på slutten. Når de er ferdige, ta platen ut av ovnene og la de avkjøles litt, før du prøver å ta dem av papiret. La makronene avkjøles helt før montering.
  5. Ha nougatkremen i en sprøytepose. Fordel nougatkremen på halvparten av makrontoppene og bruk den andre halvparten av makrontoppene til å lukke makronene. Serveres eller pakkes inn rett etter montering!

Produkter brukt i oppskriften