Makroner med nougat 20
Stadig flere har begynt å lage makroner hjemme. Her finner du oppskriften på en smakfull og delikat variant av makroner med nougat.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
-
Nougatkrem
- 1 dl kremfløte
-
100 g ODENSE Nougat 150g
-
Makroner
- 80 g eggehviter
- 20 g sukker
- 200 g melis
- 100 g finmalt mandelmel
- 5 g bakekakao
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skjær nougaten i terninger og hakk sjokoladen. Varm fløten i en kasserolle uten at det begynner å koke. Tilsett nougaten og sjokoladen i den varme fløten og rør om til du har en jevn masse. Ha nougatmassen i kjøleskapet i minst 3 timer eller natten over.
-
Pisk eggehvitene til de nesten er stive. Tilsett sukker og pisk til massen blir sei og blank. Bland sammen melis, mandelmel og kakao i en bolle. Sikt deretter blandingen inn i hvitene og vend det forsiktig sammen.
-
Ha makronblandingen i en sprøytepose og lag små sirkler på et bakepapir så du får ca. 40 stk. La dem få sette seg i ca. 15-30 min. Sett på ovnen på varmluft 140˚C.
-
La ovnen bli varm før makronene stekes i 10-12 min. Følg nøye med så de ikke blir overstekt, det går fort på slutten. Når de er ferdige, ta platen ut av ovnene og la de avkjøles litt, før du prøver å ta dem av papiret. La makronene avkjøles helt før montering.
-
Ha nougatkremen i en sprøytepose. Fordel nougatkremen på halvparten av makrontoppene og bruk den andre halvparten av makrontoppene til å lukke makronene. Serveres eller pakkes inn rett etter montering!