Marsipanchips med salt og krydderurter 8
Prøv marsipanchips med salt og krydderurter. En herlig kombinasjon av salt og søtt. Oppskriften består av Odense ekte marsipan som er skåret opp i tynne skriver og stekt i ovnen inntil de er gyllene. Etter at marsipanchipsen har kjølt seg ned, pensles de med en nøytral olje før de toppes med flaksalt og krydderurter.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Topping/Krydderurter
- 1 Frisk basilikum
- 1 Frisk timian
- 1 Frisk rosmarin
- 1 flaksalt
- 1 dl olje (raps- eller solsikkeolje)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skjær marsipanen I tynne skiver på ca. 2mm. Legg skivene på et bakepapirkledt stekebrett.
-
Stek marsipanchipsen på 180° C i 8-10 min. inntil de er gyllene. Følg godt med under steketiden så de ikke blir for hardt stekt. La marsipanchipsen avkjøle i ca. 5 min. når de er ferdige.
-
Pense chipsene med en smaksnøytral olje og dryss over flaksalt. Finhakk krydderurtene og dryss over.