Marsipanchips med sjokolade 14
Fantastisk marsipanchips med sjokolade er en lekker liten dessert å servere til kaffegjestene. Desserten er tidkrevende, så denne oppskriften krever litt planlegging da sjokoladekremen må kjøles ned i minimum 6 timer før den kan sprøytes på kjeksene.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 14 stk.
-
Sjokoladekrem
- 5 dl kremfløte
-
Marsipanchips
- 1 stk. eggehvite
- mandelflak , nøtteflak eller chili
Slik gjør du
Keep screen on
-
Sjokoladekrem: Hakk sjokoladen opp og legg det i en bolle. Kok opp fløte i en kjele. Hell fløten over den hakkede sjokoladen, og rør det godt sammen. Sett sjokoladekremen på kjøl i minst 6 timer – gjerne over natten.
-
Skjær marsipanen i tynne skiver, ca. 28 i alt. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
-
Sett ovnen på 180 °C over og undervarme. Pensle marsipanskivene med eggehvite, og dryss med mandelflak, chili eller andre ting du finner passende.
-
Stek marsipanskivene i ovnen til i får en gyllen farge ca. 6 minutter. Avkjøl kakene på en rist.
-
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt sjokoladekrem ut på halvparten av kjeksene, og legg dem sammen til små sandwich.