Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Rom Medaljer 20

Oppskrift på lekre rom medaljer - nydelige småkaker med sjokolade og romessens. Pynt gjerne med Odense støv i ulik varianter eller med annet valgfritt pynt for å få et flott resultat.  

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Temperèr sjokoladen i et vannbad etter anvisning på pakken.
  2. Trekk plastfolie rundt en stor skjærefjøl.
  3. Ta 1 ts med smeltet sjokolade på folien, og glatt den til som en rund medalje med baksiden av en skjeen. Lag i alt 40 stk., men dryss halvdelen med pynt innen sjokoladen stivner helt.
  4. Pisk smør, revet marsipan og melis sammen på lav hastighet et par minutter, og kraftig i 1 minutt. Smak til med rom-essensen.
  5. Legg kremen i en sprøytepose (gjerne med stjernetyll), og sprøyt kremen på medaljene som er uten pynt, og legg de med pynt på toppen som lokk.
  6. Oppbevares i kjøleskap innen servering.

Produkter brukt i oppskriften