Rom Medaljer 20
Oppskrift på lekre rom medaljer - nydelige småkaker med sjokolade og romessens. Pynt gjerne med Odense støv i ulik varianter eller med annet valgfritt pynt for å få et flott resultat.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
- 125 g smør
- 75 g melis
- 1 ts peppermynteessens
-
Pynt
-
ODENSE Guldstøv - 5 g
-
ODENSE Mini perler 75g
-
ODENSE Pastel Perler med blød/soft kerne 55g
Slik gjør du
Keep screen on
-
Temperèr sjokoladen i et vannbad etter anvisning på pakken.
-
Trekk plastfolie rundt en stor skjærefjøl.
-
Ta 1 ts med smeltet sjokolade på folien, og glatt den til som en rund medalje med baksiden av en skjeen. Lag i alt 40 stk., men dryss halvdelen med pynt innen sjokoladen stivner helt.
-
Pisk smør, revet marsipan og melis sammen på lav hastighet et par minutter, og kraftig i 1 minutt. Smak til med rom-essensen.
-
Legg kremen i en sprøytepose (gjerne med stjernetyll), og sprøyt kremen på medaljene som er uten pynt, og legg de med pynt på toppen som lokk.
-
Oppbevares i kjøleskap innen servering.