Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1,5 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,75 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Små franske blåbærmakroner 18

Oppskrift på små franske blåbærmakroner. Lekre og delikate blåbærmakroner som nytes til en god kopp kaffe.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 18 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Hell eggehvite, marsipan og melis i en skål, og miks det med en håndmikser til det får en kremet konsistens.
  2. Temperer eggehvitene minst en time ved romtemperatur og pisk dem stive. Drys litt og litt sukker av gangen mens det piskes. Vend halvparten av eggehviten i marsipankremen. Tilsett resten og vend det sammen.
  3. Hell massen i en sprøytepose og sprøyt det ut som små runde kaker på en bakeplate med bakepapir, ca. 36-40 stk.
  4. La makronene tørke i 30 minutter før steking. Stek dem i ca. 15 minutter ved 160° C. Avkjøl et par minutter på bakepapiret før de rives av.
  5. Få kremen til å koke. Tilsett finhakket sjokolade, ta gryten av platen og rør til sjokoladen er helt smeltet. Tilsett moste blåbær, rør godt og sett det i kjøleskapet til kremen er stiv.
  6. Sprøyt litt krem ut på den ene halvdelen av makronene og legg dem sammen. Skriv evt. mor på kakene og legg dem i en pen eske.

Produkter brukt i oppskriften