Små franske blåbærmakroner 18
Oppskrift på små franske blåbærmakroner. Lekre og delikate blåbærmakroner som nytes til en god kopp kaffe.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 18 stk.
- 1 stk. eggehvite
- 100 g melis
- 2 stk. eggehviter
- 50 g sukker
- 1 dl kremfløte
- 0,50 dl frosne blåbær
-
Pynt
-
ODENSE Mørk overtræk 200g
Slik gjør du
Keep screen on
-
Hell eggehvite, marsipan og melis i en skål, og miks det med en håndmikser til det får en kremet konsistens.
-
Temperer eggehvitene minst en time ved romtemperatur og pisk dem stive. Drys litt og litt sukker av gangen mens det piskes. Vend halvparten av eggehviten i marsipankremen. Tilsett resten og vend det sammen.
-
Hell massen i en sprøytepose og sprøyt det ut som små runde kaker på en bakeplate med bakepapir, ca. 36-40 stk.
-
La makronene tørke i 30 minutter før steking. Stek dem i ca. 15 minutter ved 160° C. Avkjøl et par minutter på bakepapiret før de rives av.
-
Få kremen til å koke. Tilsett finhakket sjokolade, ta gryten av platen og rør til sjokoladen er helt smeltet. Tilsett moste blåbær, rør godt og sett det i kjøleskapet til kremen er stiv.
-
Sprøyt litt krem ut på den ene halvdelen av makronene og legg dem sammen. Skriv evt. mor på kakene og legg dem i en pen eske.