Sprøe marsipankaker 50
Prøv denne nydelige oppskriften på hjemmebakte, smakfulle og sprøe marsipankaker.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 50 stk.
- 200 g smør
- 90 g melis
- 1 stk. vaniljestang
- 250 g hvetemel
- 1 stk. egg
- 100 g rørsukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skrap forsiktig frøene ut av vaniljestangen. Finn fram en bakebolle og pisk smør, melis, revet marsipan og vaniljefrø sammen, slik at det får en kremet konsistens. Tilsett mel og bruk hendene til å elte deigen hurtig sammen. La deigen hvile en time i kjøleskapet.
-
Ta deigen ut av kjøleskapet og form 4 avlange pølser ca. 2 cm tykkelse. Pakk pølsene inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet natten over.
-
Finn fram et egg og pisk det lett. Bruk en pensel til å pensle de 4 pølsene. Strø deretter rørsukker på de 4 pølsene. Prøv å dekke alle deler av pølsene med rørsukker. Skjær pølsene i 4-5 mm tykke skiver og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Ikke legg småkakene for tett.
-
Stek småkakene ved 175 °C på over- og undervarme i 12-15 min. Se til at kakene får en gyllen farge.
-
La småkakene avkjøle seg på en rist. Oppbevar kakene i en kakeboks etter at de er avkjølt.