Vaniljekranser med marsipan 25
Oppskrift på vaniljekranser med marsipan fra Odense. En enkel oppskrift som består av vanilje og ekte marsipan. Perfekt å servere med en varm kopp kaffe.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 25 stk.
- 250 g hvetemel
- 175 g smør
- 1 stk. korn fra vaniljestang
- 125 g sukker
- 1 stk. egg
- 50 g mandelmel
Slik gjør du
Keep screen on
-
Finn fram en bakebolle. Smuldre smøret og vaniljefrøene i melet.
-
Ha marsipan og sukker i deigen. Finn fram ett egg, og bruk egget til å samle deigen.
-
Legg deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
-
Finn fram en sprøytepose, og ha en stjernetipp i sprøyteposen. Klipp et lite hull i sprøyteposen, slik at du kan sprøyte deigen til ringer.
-
Sprøyt ringer på en stekeplate med bakepapir. Størrelse velges etter eget ønske.
-
Stek kransene ved 200 °C over- og undervarme i 7-9 minutter.