Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,1 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 69 anmeldelser

Vaniljekranser med marsipan 25

Oppskrift på vaniljekranser med marsipan fra Odense. En enkel oppskrift som består av vanilje og ekte marsipan. Perfekt å servere med en varm kopp kaffe. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

  • 250 g hvetemel
  • 175 g smør
  • 1 stk. korn fra vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 1 stk. egg
  • 50 g mandelmel

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Finn fram en bakebolle. Smuldre smøret og vaniljefrøene i melet.
  2. Ha marsipan og sukker i deigen. Finn fram ett egg, og bruk egget til å samle deigen.
  3. Legg deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  4. Finn fram en sprøytepose, og ha en stjernetipp i sprøyteposen. Klipp et lite hull i sprøyteposen, slik at du kan sprøyte deigen til ringer.
  5. Sprøyt ringer på en stekeplate med bakepapir. Størrelse velges etter eget ønske.
  6. Stek kransene ved 200 °C over- og undervarme i 7-9 minutter.

Produkter brukt i oppskriften