Bærtrifli med marsipankrymmel 10
Marengsen brennes med en creme brûlèe-brenner, men har du ikke dette, smaker desserten allikevel godt uten at man brenner toppen!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
-
Marsipankrummer
- 1 dl hvetemel
- 1 dl havregryn
- 1 dl sukker
- 80 g mandler eller hasselnøtter (hakkede)
- 0,50 ts kardemomme (stødt)
- 1 knivspiss salt
- 100 g Koldt smør i terninger
-
Trifli
- 350 g Blandede bær
- 0,50 dl hylleblomstsaft (konsentrat)
-
Marengs
- 1,50 dl eggehviter
- 1 dl sukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland mel, havregryn, sukker, nøtter, marsipan, kardemomme, salt og smør til det har konsistens som brødsmuler. Fordel massen ut på bakepapir og stek det ved 175 ˚C grader i ca. 25-30 minutter. Rør gjerne rundt på blandingen underveis i stekingen. Avkjøl helt etter steking.
-
Del eventuelt store bære i mindre biter, hvis nødvendig. Del en appelsin i to og skis ut saften i en bolle og legg bærene i appelsinsaften. La de trekke i noen minutter.
-
Pisk eggehvitene stive i en ren bolle og tilsett sukkeret - litt av gangen.
-
Bland sammen marsipankrymmelen med hakket sjokolade og fordel massen i bunnen av 8-10 små dessertglass. Legg på bærene og sprøyt på marengsen på toppen.
-
Brenn marengstoppene med en creme brûlèe-brenner og servèr!