Crème brûlée med lakris og hvit sjokolade 4
Dette er en klassisk dessert som man sjeldent får nok av! Ved å bruke lakrispulver til karamelliseringen får denne tradisjonelle oppskriften en ny og spennende vri. Denne desserten er perfekt å servere gjestene ettersom den må lages dagen i forveien, enklere blir det ikke!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 4 stk.
- 1 dl sukker
- 1 dl eggeplomme (ca. 6 stk.)
- 0,50 vaniljestang
- 2,50 dl kremfløte
- 2 dl helmelk
-
Lakrissukker
- 1 dl sukker
- 2 ss lakrispulver
Slik gjør du
Keep screen on
-
Sett ovnen på 140 °C på over- og undervarme, ikke bruk varmluft. Sett en langpanne med ca. 2 cm vann midt i ovnen.
-
Pisk eggeplommer med sukker i en bolle, og tilsett frøene fra vaniljestangen.
-
Varm opp melk og fløte med vaniljestangen til rett under kokepunktet. Pisk inn halvparten av den varme fløten sammen med eggeplommene. Ha deretter eggemassen tilbake i kjelen mens du pisker det sammen, la den varmes til 70 °C.
-
Ta kjelen av platen og rør godt rundt. Tilsett hakket hvit sjokolade og la sjokoladen smelte.
-
Fordel massen i 4 små ildfaste skåler. Sett skålene ned i vannbadet og la de steke i ca. 1 til 1 t og 15 min., eller til kremen føles halvfast. Ta vannbadet ut av ovnen og la det avkjøle i 15 min. Ta de deretter formene ut av vannbadet, og dekk de til med plastfolie. Ha de i kjøleskapet til dagen etter.
-
Bland sukker og lakrispulver, og dryss over Crème brûléene. Bruk en gassbrenner til å forsiktig karamellisere sukkeret, pass på at du ikke brenner det. Hvis du ikke har en gassbrenner kan du sette de i ovnen og bruke grillelementet. Det tar ca. 3 min. Gjenta prosessen for en ekstra tykk sukkerskorpe. Serveres med det samme!