Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
50 minutter
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 10 anmeldelser

Dessert med eple og nougat 6

Saftig og deilig dessert med hasselnøtt, eple, rosiner og marsipan kombinert med nougatmasse. Enkelt, og veldig godt!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

  • Eplebunn

  • 450 g epler i båter
  • 65 g smør
  • 80 g hasselnøttflak
  • 30 g rosiner
  • 15 g vaniljesukker
  • Litt kanel (malt)
  • Nougatmasse

  • 60 g smør
  • 1 egg
  • 35 g hvetemel

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bunn: Skjær ut skrotten av eplene og skjær eplet i små terninger, og kok de møre i smør. Tilsett hasselnøtter, rosiner og vaniljesukker og kok det hele sammen på svak varme. Skjær marsipanen i små terninger og vend de i litt kanel. Bland marsipan og eplemassen sammen, og fordel den i 6-7 små ovnsfaste skåler.
  2. Nougatmasse: Bland romtemperert nougat og smør med egg og hvetemel, og pisk kraftig sammen i 3-5 minutter. Fordel nougatmassen på toppen av eplene i skålene. Pynt med hakkede hasselnøtter. Steketid ca. 20 minutter ved 180° C.

Produkter brukt i oppskriften