Dessert med eple og nougat 6
Saftig og deilig dessert med hasselnøtt, eple, rosiner og marsipan kombinert med nougatmasse. Enkelt, og veldig godt!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
-
Eplebunn
- 450 g epler i båter
- 65 g smør
- 80 g hasselnøttflak
- 30 g rosiner
- 15 g vaniljesukker
- Litt kanel (malt)
-
Nougatmasse
- 60 g smør
- 1 egg
- 35 g hvetemel
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bunn: Skjær ut skrotten av eplene og skjær eplet i små terninger, og kok de møre i smør. Tilsett hasselnøtter, rosiner og vaniljesukker og kok det hele sammen på svak varme. Skjær marsipanen i små terninger og vend de i litt kanel. Bland marsipan og eplemassen sammen, og fordel den i 6-7 små ovnsfaste skåler.
-
Nougatmasse: Bland romtemperert nougat og smør med egg og hvetemel, og pisk kraftig sammen i 3-5 minutter. Fordel nougatmassen på toppen av eplene i skålene. Pynt med hakkede hasselnøtter. Steketid ca. 20 minutter ved 180° C.