Eple-dessert på glass 4
Hvor delikat ser ikke denne desserten ut? Og den er lett og rask å lage! Dette er en eplekompott kombinert med marsipan og sjokolademousse.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 4 personer
-
Eplekompott
- 1 dl vann
- 0,50 vaniljestang
- 50 g sukker
- 6 epler
-
Marsipancrumble
-
Sjokolademousse
- 2 dl kremfløte
-
Tilbehør
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skrell eplene og skjær dem i båter. Finn fram en kjele med litt vann, sukker og vaniljefrø fra en halv vaniljestang, og kok eplene møre.
-
Sett ovnen på 150 °C over- og undervarme. Del marsipanen i små terninger. Fordel marsipan-terningene utover en stekeplate med bakepapir på. Stek marsipanen i ca. 15 minutter.
-
Finhakk sjokoladen. Kok opp 1 dl av fløten og hell den over sjokoladen mens du pisker. Sett sjokoladen til side inntil den har nådd romtemperatur. Pisk resten av fløten til krem. Bruk gjerne en håndmikser. Bland deretter kremen med sjokolademassen.
-
Servering: Fordel halvparten av eplene i 4 pene glass. Dryss stekt marsipan over i et fint lag. Fordel deretter sjokolademoussen i de 4 glassene. Ha til slutt et lite lag karamell saus på toppen. Dette gjentas til du har 2-3 lag i alt.