Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
10 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Grillet banan 4

Den anerkjente kokken Thomas Pasfall har skapt en spennende dessert, tilberedt på grill. Oppskriften er enkel å lage og tar ikke lang tid å forberede. Direkte tilberedningen på grill går raskere og gir en smakfull grillsmak.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 4 personer

  • 4 bananer
  • 1 appelsin
  • 1 dl rom (mørk)
  • 50 g sukker
  • 100 g rørsukker
  • 100 g farin
  • 1 dl vann
  • 1 vaniljestang
  • vaniljeis

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Ha rørsukker, brunt sukker, saften fra en appelsin, vanilje og 1 dl vann i en kjele. Kok opp i 3 minutter. Smak til med den mørke romen. Sett sirupen til avkjøring.
  2. Riv marsipan fint på et stykke bakepapir med et rivjern. Drys sukker over marsipanen. Stek marsipanen og sukkeret lett i en stekepanne.
  3. Legg bananene på grillen med skallet på. Grill bananene til de er gjennomstekt. Det gjør ikke noe om skallet blir svidd.
  4. Legg de fire grillede bananene på en fjøl. Fjern det øverste laget med skall(som vist på bildet). Hell litt sirup over bananene og legg dem på hver sin tallerken. Dryss på stekt marsipanen og servér gjerne sammen med en god vaniljeis.

Produkter brukt i oppskriften