Grillet eple med mørkt øl 8
3 ingredienser og en god halvtime er alt du behøver for å lage denne flotte desserten. Server gjerne med en god is på siden.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 4 epler
- 1 øl (mørk, f.eks. Ale no. 16)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Kjernehuset stikkes ut av eplene, og skjøres i 3 skiver (endene brukes ikke). Marsipanrullen skjæres i skiver på 1 cm, som rulles/trykkes ut slik at størrelsen passer med epleskivene.
-
Hell mørkt øl over marsipanskivene, og la det trekke 10 minutter på kjøl.
-
Legg annenhver skive med eple og marsipan oppå hverandre, start og slutt med eple. Smør evnt. eplene med litt olivenolje rett før de settes direkte på grillen. Grill deretter i ca. 2-3 minutter under lokk. Har du ikke grill med lokk, kan du pakke de i aluminiumsfolie som legges på grillen og snus med jevne mellomrom.
-
Servères sammen med vaniljeis, mens den fortsatt er litt varm.