Grillet fersken med marsipan & nougat-is 4
En fantastisk god og unik dessert med fersken, marsipan, nougat og bringebærcouli. Bruk gjerne en Crème brûlée brenner på toppen av marsipanen.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 4 personer
- 4 fersken
- 1 ss Cognac
-
Bringebærcouli
- 200 g bringebær
- appelsin (revet skal av 1/4 (økologisk) appelsin + 1 dl saft)
- 50 g sukker
-
Tilbehør
- vaniljeis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Tin isen litt i romtemperatur mens den ligger i boksen, slik at den kan røres. Tilsett revet nougat og tilsett Conintreau. Rør rundt og sett tilbake i fryseren.
-
Innen servering: Del ferskenene i to og ta ut kjernen. Legg de i en liten bolle og hell sirupen over. La de trekke i sirupen til de skal og grilles.
-
Ta ferskenene ut av sirupen (drypp de av, men ta vare på sirupen!) Stikk ferskenen på et spyd og legg de på grillen (eller stek de i pannen) et par minutter på hver side til de er gyllene i fargen.
-
Legg 2 ferskener på hvert sitt fat. Rasp resten av marsipanen grovt på et rivjern og legg på toppen, og hell over sirupen. Serveres varme med den hjemmelagde isen.