Grillet sjokoladekake med marsipan 8
En i familien som elsker å grille? Prøv å legg denne saftige sjokoladekaken med marsipan på grillen når middagen er servert, og vent på et fantastisk resultat. Lurt å følge med underveis da tiden kan variere avhengig av varmen.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 225 g smør
- 1,50 dl vann
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1,50 dl creme fraiche
- 2 egg (sammenpiskede)
- 250 g sukker
- 20 g kakao
- vaniljeis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smør, vann og 100 g av den hakkede sjokoladen under konstant omrøring ved svak varme. Hell mel, bakepulver, kakao og sukker i en skål og rør rundt. Hell forsiktig den varme sjokolademassen i.
-
Rør det godt sammen. Deretter helles creme fraichen og de sammen-piskede eggene i. Riv marsipan i og tilsett de resterende 100 g sjokolade. Vend det rundt.
-
Smør en kakeform ca.33 x 20 cm og hell kakedeigen i formen. Bruk ettervarmen fra grillen.
-
Legg 2 uglasserte fliser på grillen og legg formen på toppen. Sett lokk på grillen og stek den i ca. 40 minutter. Avhengig av varmen kan tiden variere litt, så er det en god ide å holde øye med kaken.
-
Når sjokoladekaken er ferdig, settes den til avkjøling i 15 minutter. Anrett din dessert evt. med en god is og friske sommerbær som vist på bildet.