Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Grillet sjokoladekake med marsipan 8

En i familien som elsker å grille? Prøv å legg denne saftige sjokoladekaken med marsipan på grillen når middagen er servert, og vent på et fantastisk resultat. Lurt å følge med underveis da tiden kan variere avhengig av varmen. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smør, vann og 100 g av den hakkede sjokoladen under konstant omrøring ved svak varme. Hell mel, bakepulver, kakao og sukker i en skål og rør rundt. Hell forsiktig den varme sjokolademassen i.
  2. Rør det godt sammen. Deretter helles creme fraichen og de sammen-piskede eggene i. Riv marsipan i og tilsett de resterende 100 g sjokolade. Vend det rundt.
  3. Smør en kakeform ca.33 x 20 cm og hell kakedeigen i formen. Bruk ettervarmen fra grillen.
  4. Legg 2 uglasserte fliser på grillen og legg formen på toppen. Sett lokk på grillen og stek den i ca. 40 minutter. Avhengig av varmen kan tiden variere litt, så er det en god ide å holde øye med kaken.
  5. Når sjokoladekaken er ferdig, settes den til avkjøling i 15 minutter. Anrett din dessert evt. med en god is og friske sommerbær som vist på bildet.

Produkter brukt i oppskriften