Iskrem i marsipankurv 4
Et kunstverk av en dessert, men ikke vanskelig å lage.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 4 personer
- 50 g smør
- 50 g hvetemel
- 50 g sukker
- 2 eggehviter
-
Tilbehør og pynt
- is etter smak
Slik gjør du
Keep screen on
-
Alle ingrediensene til deigen skal ha romtemperatur. Det hele røres sammen til en jevn masse, og smøres ut i et tynt lag på stekepapir i sirkler av 9-10 cm i diameter.
-
Stek plettene ved 180° C, til de er gylne. Ta plettene av stekepapiret mens de er varme, og legg de over små glass/kopper med bunnen opp, slik at de folder seg nedover glasset/koppen.
-
Når plettene er avkjølt, snus de slik at de likner små kurver. Anrett de på desserttallerkener med en kule iskrem, og pynt gjerne med frisk frukt og en hjemmelaget sjokoladestjerne. Stjernen lages av smeltet hvit sjokolade, som sprøytes ut på plast i stjerneform. Tørk stjernen før bruk.