Jordbær med hvit sjokolade 6
Jordbær med hjemmelaget vaniljesaus av hvit sjokolade er en klassisk dessert å servere, spesielt på sommerstid. Denne skal avkjøles i flere timer, så lag den i god tid i forveien.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 stk.
- 1 dl kremfløte
- 1 vaniljestang (kornene)
- 24 jordbær (friske)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Kok opp fløten, dra kjelen av platen og tilsett hakket sjokolade, frøene fra vaniljestangen og rør rundt til sjokoladen er smeltet. Legg i vaniljestangen og sett kremen til avkjøling i minst 5 timer eller til dagen etter.
-
Kutt jordbærene og fordel i de i dessertglass. Ta ut vaniljestangen fra den avkjølte kremen og fordel kremen over jordbærene. Er jordbærene kalde, vil kremen stivne, så det blir best med romtempererte jordbær - det smaker også best!