Jordbærsuppe med marsipan-krutonger 4
Avslutt en hyggelig grillkveld med kald jordbærsuppe med grillede marsipan-krutonger. Jordbærsuppen kan forberedes og holdes kald i kjøleskapet inntil serveringen. Skjær ut marsipanstykker og vend dem i rørsukker og sitronskall, innen de grilles på ettervarmen fra grillen i ca. 8 minutter. Perfekt måte å utnytte grillkullene etter grillmiddagen.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 4 personer
- 1 ss rørsukker
- 0,50 sitron (skall av ½ og saften av hele)
- 250 g jordbær
- 2 dl saft av jordbær og hylleblomst (konsentrat)
- 8 isbiter (knuste)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skjær marsipanen i terninger og vend de i rørsukker, blandet med revet sitronskall.
-
Legg marsipankrutongene i en aluminiumsbakke og grill de ved indirekte varme under lokk i ca. 8 minutter til de er gylne og sprø. Man kan også riste de gyllene i en stekepanne eller stekes noen minutter i ovnen på 220° C.
-
Skjær bærene i skiver og legg de i en skål. Hell i hyllebærsaften og sitronsaft over og la det trekke minst 15 minutter.
-
Kjør det hele i en blender med knute isbiter. (legg isbitene i et kjøkkenhåndklede og bank hardt på et hardt underlag) Fordel suppen i dype tallerkener, legg i noen marsipankrutonger og servèr.