Kalorilett Epletrifle 4
Ønsker du en dessert som ikke har mye kalorier? Da bør du prøve denne!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 4 personer
-
Eplekompot
- 1 dl vann
- 0,50 vaniljestang
- 20 g sukker
- 6 epler
-
Marsipancrumble
- 100 g skyr
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skrell eplene og fjern kjernen. Skjær deretter eplene i båter. Finn fram en kjele, og ha eplebåtene i kjelen. Hell litt vann, sukker og vanilje over eplene. Kok eplebåtene til de blir så møre som du ønsker dem.
-
Sett ovnen på 150 °C. Skjær marsipanen i mellomstore terninger. Finn fram en stekeplate med bakepapir på. Fordel marsipan-terningene utover stekeplaten, og stek marsipanen i ca. 15 minutter.
-
Servering: Fordel halvparten av de møre eplene i fire glass. Legg et lag marsipancrumble i hvert av glassene. Legg litt creme fraiche oppå. Dette gjentas til du har to lag av alt. Pynt etter eget ønske.