Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
30 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Kalorilett Epletrifle 4

Ønsker du en dessert som ikke har mye kalorier? Da bør du prøve denne! 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 4 personer

  • Eplekompot

  • 1 dl vann
  • 0,50 vaniljestang
  • 20 g sukker
  • 6 epler
  • Marsipancrumble

  • 100 g skyr

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Skrell eplene og fjern kjernen. Skjær deretter eplene i båter. Finn fram en kjele, og ha eplebåtene i kjelen. Hell litt vann, sukker og vanilje over eplene. Kok eplebåtene til de blir så møre som du ønsker dem.
  2. Sett ovnen på 150 °C. Skjær marsipanen i mellomstore terninger. Finn fram en stekeplate med bakepapir på. Fordel marsipan-terningene utover stekeplaten, og stek marsipanen i ca. 15 minutter.
  3. Servering: Fordel halvparten av de møre eplene i fire glass. Legg et lag marsipancrumble i hvert av glassene. Legg litt creme fraiche oppå. Dette gjentas til du har to lag av alt. Pynt etter eget ønske.

Produkter brukt i oppskriften