Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
24 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 7 anmeldelser

Mandelknas med hvit sjokoladekrem 6

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Mandelknas: Hakk mandlene og rist de lett i en tørr stekepanne. Avkjøl. Smelt nougaten i et vannbad eller noen sekunder i microovnen. Tilsett mandlene og raspet marsipan. Legg massen over i muffinsformer av papir med en spiseskje, og la de avkjøles i kjøleskapet over natten.
  2. Hvit sjokoladekrem: Fløten kokes opp og tas av varmen. Hakket hvit sjokolade tilsettes under omrøring. Avkjøles i en skål i kjøleskapet til dagen etter.
  3. Sjokoladestrimler: Smeltet mørk sjokolade fordeles på et stekepapir. Skjær sjokoladen i lange strimler rett før sjokoladen stivner. (Det tar litt tid før sjokoladen stivner).
  4. Før servering piskes sjokoladekremen opp, og formes som "egg" med en varm, våt spiseskje. Desserten anrettes med sjokoladekremen over mandelbunnen, og dekoreres med frukt.

Produkter brukt i oppskriften