Mandelknas med hvit sjokoladekrem 6
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 stk.
-
Mandelbunn
- 100 g ristede og hakkede mandler
-
Hvit sjokoladekrem
- 2,50 dl kremfløte
-
Sjokoladestrimler og pynt
-
50 g
- stjernefrugt, bær eller annen frukt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Mandelknas: Hakk mandlene og rist de lett i en tørr stekepanne. Avkjøl. Smelt nougaten i et vannbad eller noen sekunder i microovnen. Tilsett mandlene og raspet marsipan. Legg massen over i muffinsformer av papir med en spiseskje, og la de avkjøles i kjøleskapet over natten.
-
Hvit sjokoladekrem: Fløten kokes opp og tas av varmen. Hakket hvit sjokolade tilsettes under omrøring. Avkjøles i en skål i kjøleskapet til dagen etter.
-
Sjokoladestrimler: Smeltet mørk sjokolade fordeles på et stekepapir. Skjær sjokoladen i lange strimler rett før sjokoladen stivner. (Det tar litt tid før sjokoladen stivner).
-
Før servering piskes sjokoladekremen opp, og formes som "egg" med en varm, våt spiseskje. Desserten anrettes med sjokoladekremen over mandelbunnen, og dekoreres med frukt.