Marsipanrør med bjørnebær og sjokolade 5
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 5 personer
- 40 g eggehviter
- 100 g sukker
-
100 g
-
100 g
- 24 bjørnebær (friske, men frosne kan også brukes)
-
Sirup
- 50 g sukker
- 1 ts honning (akacie)
- 100 g lakris, gjerne med salmiakk
- 3 stk. stjerneanis
- 4 dl vann
Slik gjør du
Keep screen on
-
Revet marsipan, eggehvite og sukker eltes lett sammen og settes på kjøl til dagen etter.
-
Marsipanmassen fylles i en frysepose og legges i fryseren i ca. 10 minutter. Klipp opp posen og trykk marsipanmassen ut i ca. 25x30 cm flate. Del flaten opp i 8 like store deler.
-
Legg 3 bjørnebær på hvert stykke - rull sammen og lukk endene, så det blir et rør.
-
Legg alle rørene på en stekeplate med stekepapir, og stek de ved 180°C i ca. 20 minutter. Avkjøl.
-
Hakk sjokoladen i biter, og smelt mørk og hvit sjokolade i samme skål over vannbad - rør kun rundt 2 ganger - så marmoreringen oppstår. Dypp marsipan-rørene nedi, så toppen og sidene dekkes. Avkjøl.
-
Sjokoladesaus: Kok opp fløten, ta kjelen av varmen og tilsett resten av sjokoladen - i forholdet 1:1. Servèr sausen direkte etter avkjøling.
-
Dekorer tallerkenen med sjokoladesausen. Del marsipanrørene i to og legg de på tallerkenen sammen med iskremen.