Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
40 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
24 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Marsipanrør med bjørnebær og sjokolade 5

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 5 personer

  • 40 g eggehviter
  • 100 g sukker
  • 100 g
  • 100 g
  • 24 bjørnebær (friske, men frosne kan også brukes)
  • Sirup

  • 50 g sukker
  • 1 ts honning (akacie)
  • 100 g lakris, gjerne med salmiakk
  • 3 stk. stjerneanis
  • 4 dl vann

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Revet marsipan, eggehvite og sukker eltes lett sammen og settes på kjøl til dagen etter.
  2. Marsipanmassen fylles i en frysepose og legges i fryseren i ca. 10 minutter. Klipp opp posen og trykk marsipanmassen ut i ca. 25x30 cm flate. Del flaten opp i 8 like store deler.
  3. Legg 3 bjørnebær på hvert stykke - rull sammen og lukk endene, så det blir et rør.
  4. Legg alle rørene på en stekeplate med stekepapir, og stek de ved 180°C i ca. 20 minutter. Avkjøl.
  5. Hakk sjokoladen i biter, og smelt mørk og hvit sjokolade i samme skål over vannbad - rør kun rundt 2 ganger - så marmoreringen oppstår. Dypp marsipan-rørene nedi, så toppen og sidene dekkes. Avkjøl.
  6. Sjokoladesaus: Kok opp fløten, ta kjelen av varmen og tilsett resten av sjokoladen - i forholdet 1:1. Servèr sausen direkte etter avkjøling.
  7. Dekorer tallerkenen med sjokoladesausen. Del marsipanrørene i to og legg de på tallerkenen sammen med iskremen.

Produkter brukt i oppskriften