Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Mascarponekake med nougat og syltede nøtter 10

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Sjokobunn

  • 6 egg
  • 4 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 0,50 dl kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g ODENSE Hvit Bakesjokolade (groftrevet)
  • Mascarpone/nougatkrem

  • 50 g sukker
  • 6 eggeplommer
  • 500 g mascarpone
  • 3 dl kremfløte
  • Syltede nøtter

  • 2 dl mørk sirup
  • 300 g nøtter (blandede, f.eks. hasselnødder og valnødder)
  • Pynt

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Sjokoladebunn: Pisk egg og sukker til en luftig, hvit masse. Bland sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver. Sikt deretter i melblandingen litt og litt av gangen mens du vender det inn i eggemassen. Til sist blandes den hvite sjokoladen forsiktig i. Bruk en langpanne med bakepapir og smør bakepapiret med litt smør i tillegg. Fordel deretter sjokolademassen utover langpannen. Stekes på 230° C i ca. 6 minutter.
  2. Mascarpone- og nougatkremen: Sukker og eggeplommer piskes stive. Deretter piskes mascarponen inn til den får en glatt konsistens. Pisk inn fløten til massen blir litt stiv og fast. Smelt nougaten forsiktig (over vannbad: la den avkjøle litt) før den vendes inn i kremen. Det er viktige at mascarponen og fløten fortsetter å være kald.
  3. Syltede nøtter: Bland nøtter og sirup og ha det i en ildfast form. Stekes i ovnen i 15 minutter på 190° C.
  4. Montering: Del sjokoladebunnen i 3 stykker på tvers. Smør mascarpone- og nougatkremen lagvis mellom de 3 stykkene, samt på toppen og på sidene. Kaken pyntes med flak av hvit sjokolade.

Produkter brukt i oppskriften