Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 10 anmeldelser

Nougatmoussè 8

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 stk.

  • 2 blad gelatin
  • 1 dl helmelk
  • 2,50 dl kremfløte
  • 0,25 dl Cognac (Cointreau eller revet appelsinskall fra ½ øko appelsin kan også brukes)

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Legg gelatinplatene bløtt i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Varm melken opp til kokepunktet. Ta kjelen av varmen, fjern vannet fra gelatinplatene og smelt de i den varme melken. Skjær nougaten i små terninger og rør den inn i den varme melken. Pisk nougatmassen jevn.
  3. Pisk kremfløten og vend den sammen med den piskede nougatmassen. Smak til med eks. Cointreau. Fordel moussen i 8 glass med en skje eller fra en sprøytepose.
  4. Sett moussèn i kjøleskapet i minst 2 timer innen servering. Pynt med sjokoladesaus, dryss med kakao eller friske bær!

Produkter brukt i oppskriften