Pavlova med sommerbær 8
Pavlova er en populær dessert. Det er enkelt å lage og de fleste synes det smaker kjempe godt!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 1 dl eggehvite
- 0,50 ts eddik
- 150 g melis
- 2,50 dl kremfløte
- 500 g bær
Slik gjør du
Keep screen on
-
Pisk eggehviter, eddik og halvparten av sukkeret til det blir stivt og skummet.
-
Hell resten av sukkeret i og pisk videre til det hele er stivt igjen.
-
Riv marsipanen i marengsmassen og vend det raskt sammen.
-
Ha marengsen på en stekeplate med bakepapir. Det skal være ca. 1 cm tykkelse på marengsen og ha en diameter på ca. 20-25 cm. Du kan evt. lage en avlang kake som du kan se på bildet.
-
Stek marengsen i 30-40 min ved 150 °C varmluft. Marengsen skal være seig i midten etter steking. Sett marengsen til avkjøling på en rist.
-
Pisk fløten til krem med litt sukker eller melis. Vend kremen forsiktig inn sammen med vaniljekremen med en slikkepott. Fordel kremen på marengsen og ha masser av friske bær på kaken!
-
Drys til slutt litt melis over kaken og server umiddelbart.