Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 10 anmeldelser

Sjokoladepavlova 10

Pavlova er en vakker og deilig dessert som også er superenkel å lage. Her har vi krydret den klassiske pavlovaen med sjokolade, derfor får du en oppskrift på en vakker og deilig sjokoladepavlova her. Pavlovakaken settes sammen som en lagkake med vekselvis marengsbunn, sjokoladepisket krem ​​og friske bær. Server den vakre pavlovakaken som dessert til enhver anledning.

 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Marengs

  • 4 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 0,50 ts eller anden form for eddike
  • 100 g mørk sjokolade
  • Topping

  • 200 g mørk sjokolade
  • 0,50 l kremfløte
  • Friske bær

Slik gjør du

Keep screen on

Marengs:

  1. Pisk eggehvitene helt hvite til et luftig skum. Tilsett så en skje sukker om gangen mens du pisker sukkeret og den luftige massen sammen til en marengs.
  2. Tilsett eddik i marengsen og pisk videre i ca. 5-10 minutter, til massen har fått en seig og blank konsistens.
  3. Riv marsipanen på et rivjern og brett den inn i marengsen med en deigskrape. Tegn tre sirkler på ca. 22 cm i diameter på bakepapir, og fordel marengsen på de tre sirklene med en palettkniv.
  4. Smelt sjokoladen og fordel den på de tre marengsbunnene. Bruk en pinne eller en gaffel til å snu sjokoladen slik at du får et fint marmormønster i sjokoladepavlovaen din.
  5. Stek marengsbunnene i ovnen på 135 grader i ca. 1 time, til de har fått en gylden farge

Samling og topping:

  1. Hakk 200 gram mørk sjokolade og bland det sammen med kremfløte slik at du får en deilig sjokoladepisket krem.
  2. Sett pavlovakaken sammen som en lagkake med vekselvis marengsbunn, sjokoladepisket krem ​​og friske bær. Du kan enten la den vakre marengsbunnen pryde toppen av kaken, eller du kan pynte med et siste lag sjokoladepisket krem ​​og bær.

Produkter brukt i oppskriften