Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Stekte marsipankaker med is 6

I denne oppskriften bruker vi former i silikon eller aluminium, da de skal stekes i vannbad i ovnen.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Marsipanen varmes opp til 45° C i en mikrobølgeovn. Bland inn 1 dl eggehvite, sukkeret og potetmelet sammen med marsipanen. Kna godt sammen.
  2. Resten av eggehviten og sukkeret piskes opp og blandes med marsipanmassen.
  3. Massen fylles i silikonform eller aluminiumsform med flere små hull, og stekes i vannbad ved 170 °C i 35 minutter (vannbad lages ved å helle vann i en langpanne som formen settes oppi). Etter stekingen vendes kakene ut av formen.
  4. Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken og dekorer kakene. Se under " Den søte skolen" hvordan du lager flott sjokoladepynt selv. Server med frisk frukt og is.

Tips!

TIPS!
Dessertkakene kan lages på forhånd, og oppbevares i fryser eller kjøleskap. Tines eller avkjøles før de pyntes og serveres.

Produkter brukt i oppskriften