Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Boller med kransedrøm 24

Fastelavensboller med en herlig vri. Boller med kransedrøm har en myk kjerne av raspet kransekakemasse. Bollene på bildet er pyntet med en nydelig glasur av melis og sjokolade, som gir et flott resultat. Perfekte å servere på fastelaven til venner og familie. 

 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 24 stk.

  • 3,50 dl melk
  • 100 g smør (smeltet)
  • 50 g gjær
  • 0,50 ts salt
  • 75 g sukker
  • 600 g hvetemel (ca.)
  • Fyll og pynt

  • 1 egg
  • 2 ss vann
  • 100 g mandelflak
  • Glasur

  • 125 g melis
  • 3 ss kokende vann

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett sirup og den lunkne væsken. Elt med en eltekrok på laveste hastighet i 15 - 20 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg et rent kjøkkenhåndklede over bollen og sett til heving i 30 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor.
  2. Ha litt mel på bordet. Del deigen i to like deler og rull ut hver del til en avlang pølse. Del hver pølse i 12 emner og trill dem ut til boller. Sett bollene på en stekeplate med bakepapir. La dem heve under ett kjøkkenhåndkle i ca. 1 time.
  3. Sett ovnen på 200° C. Trykk en fordypning på toppen av hver bolle og fyll fordypningen med raspet kransekakemasse. Pensle bollene med sammenpisket egg, og dryss på med mandelflak.
  4. Stek bollene i 10 - 15 minutter.
  5. La bollene få avkjøle seg.
  6. Rør melis sammen med varmt vann. Tilsett mørk smeltet sjokolade. Pynt bollene med glasuren ved å bruke en sprøytepose eller skje. La glasuren stivne før servering.

Produkter brukt i oppskriften