Fastelavensboller med marsipan og sjokoladeskum 12
Lei av tradisjonelle fastelavensboller? Prøv denne oppskriften på fastelavensboller med marsipan og sjokoladeskum. Disse bollene består av en uslåelig kombinasjon av marsipan og sjokolade, og passer perfekt til kaffekoppen.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Boller
- 25 g gjær
- 1 dl lun melk
- 1 egg
- 300 g hvetemel ca.
- 150 g smør
- 1 knivspiss salt
- 1 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 1 sammenpisket egg til pensling
-
Marsipanremonce
- 75 g smør
- 75 g sukker
-
Sjokoladeskum
- 2,50 dl kremfløte
-
Pynt
- melis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett sirup og den lunkne væsken. Elt med en eltekrok på laveste hastighet i 15 - 20 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg et rent kjøkkenhåndklede over bollen og sett til heving i 30 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor.
-
Rør smør, sukker og marsipan sammen til en masse.
-
Sjokoladeskum: Varm opp 1 dl fløte til kokepunktet, ta gryten av varmen og smelt den finhakkede sjokoladen oppi. Tilsett resten av fløten, rør det sammen og avkjøl i kjøleskapet.
-
Rull deigen ut til ca. 30 x40 cm og skjær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Fordel massen midt på kvadratene, fold hjørnene på deigen inn mot midten og klem de godt sammen over fyllet. Legg bollene med bretten nedover på en stekeplate med stekepapir. Pensle bollene med pisket egg og la de heve lunt i 30-45 minutter. Stek bollene i ca. 10 - 15 minutter ved 200 °C.
-
Sjokoladeskum: Pisk den kalde sjokoladefløten til skum. Del bollene og fyll de med sjokoladeskum.
-
Pynt med melis eller smeltet sjokolade og server.