Fastelavnsboller med kokosfyll 24
Smakfulle og herlige fastelavnsboller med kokosfyll er en stor favoritt til fastelavnsfeiringen. Med nydelig kokosfyll av marsipan, vann, kokosmel og kremfløte vil bollene definitivt falle i smak hos både store og små.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 24 stk.
- 50 g gjær
- 800 g (ca.) hvetemel
- 1,75 dl sukker
- 1 ts bakepulver
- 200 g smør
- 5 dl melk
- 3 eggeplommer
- 1 egg til pensling
- mandelflak til topping
-
Fylning
- 50 g vann
- 200 g kokosmel
- 8 dl kremfløte
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smøret og tilsett melken. Oppløs gjæren, pass på at den ikke er for varm. Ha i de tørre ingrediensene og eggeplommer og rør sammen. Elt deigen til den blir elastisk og smidig, det tar ca. 6-7 min.
-
La deigen heve tildekket i 15 min. Del deigen i 24 stykker og trill til boller. Legg bollene på et bakebrett med bakepapir og pensle bollene med egg og dryss over madelflak. La dem heve i ca. 20 min til.
-
Bollene stekes på 230 ° i ca. 6-8 minutter. La de avkjøles på rist når de er ferdige.
-
Hakk marsipanen i terninger og ha den i en blender meg litt vann eller eggehviter. Du ønsker en smørbar masse så tilpass mengden vann eller hviter til dette. Tilsett kokos spe på med litt mer vann hvis massen blir for tørr. Pisk fløten til krem og vend mandel-og kokosmassen inn i kremen.
-
Del bollene i to når de er avkjølt. Ha kremen i en sprøytepose og fyll bollene. Serveres umiddelbart!