Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 6 anmeldelser

Kokosboller med jordbær 22

Oppskrift på kokosboller med jordbær. En nydelig sommerdessert som består en uslåelig kombinasjon av sjokolade og ferske jordbær. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 22 stk.

  • Marsipanbunn

  • 130 g sukker (evt. rørsukker)
  • 3 eggehviter
  • Skum

  • 6 cl vann
  • 90 g glukosesirup
  • 200 g sukker
  • 120 g eggehviter (4 stk)
  • 15 g sukker
  • 24 jordbær (friske)
  • Pynt

  • frysetørka jordbær

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bunner: Raspet marsipan røres sammen med sukker og egg - legg evnt. sukker og egg i bløt i 1-2 timer før bruk. Når massen er rørt godt sammen legges den over i en sprøytepose, og sprøytes ut til bunner i passende størrelser (ca. 3-4 cm). Bruk gjerne en stjernetyll. Stekes ved 190 °C i 8-10 minutter, til de er gylne.
  2. Skum: Vann, glukose og 200 g sukker kokes opp. Når sirupen når 110 °C, startes pisking av eggehvite og sukker. Når sirupen når 118 °C, helles det forsiktig i det piskede skummet, og piskes sammen til massen har romtemperatur
  3. Skjær av stilk/blader av jordbærene og sett et bær på hver av de avkjølte marsipanbunnene, med den avskårne siden ned. Fyll deretter skummet i en sprøytepose og sprøyt det ut på marsipanbunnene. La bollene stå i romtemperatur i ca. 1 time, slik at overflaten tørkes lett ut.
  4. Temperer den mørke sjokoladen etter anvisning på pakken og smør på sjokoladen med en bred pensel på kokosbollene. Pynt til sist med frysetørkede jordbær.

Produkter brukt i oppskriften