Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,25 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Fastelavnsboller med marsipanfyll 14

Fastelavnsboller med marsipanfyll smaker helt nydelig og er perfekte å servere til fastelavnsgjestene. Med fyll av marsipankrem blir bollene ekstra festlige og de gjør seg utmerket til en varm kopp kaffe. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 stk.

  • Boller

  • 1 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 75 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • Fyll

  • 1,25 dl kremfløte
  • Glasur

  • 100 g melis
  • litt vann

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett sirup og den lunkne væsken. Elt med en eltekrok på laveste hastighet i 15 - 20 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg et rent kjøkkenhåndklede over bollen og sett til heving i 30 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor. Form deigen etter heving til ca. 14 boller og legg de på et stekebrett med bakepapir, og etterhev i ca. 30 minutter med et rent kjøkkenhåndklede over. Stek bollene ved 200° C i ca. 10 - 15 minutter
  2. Pisk kremfløte og bland i raspet marsipan. Bland smeltet sjokolade, melis og litt vann til en passe konsistens (ikke for tynn). Skjær bollene i to, fyll de med marsipanfløteskum og pynt med sjokoladeglasuren.

Produkter brukt i oppskriften