Fastelavnsboller med marsipanfyll 14
Fastelavnsboller med marsipanfyll smaker helt nydelig og er perfekte å servere til fastelavnsgjestene. Med fyll av marsipankrem blir bollene ekstra festlige og de gjør seg utmerket til en varm kopp kaffe.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 14 stk.
-
Boller
- 1 dl melk
- 25 g gjær
- 1 egg
- 1 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 75 g smør
- 300 g hvetemel
- 1 sammenpisket egg til pensling
-
Fyll
- 1,25 dl kremfløte
-
Glasur
- 100 g melis
- litt vann
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett sirup og den lunkne væsken. Elt med en eltekrok på laveste hastighet i 15 - 20 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg et rent kjøkkenhåndklede over bollen og sett til heving i 30 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor. Form deigen etter heving til ca. 14 boller og legg de på et stekebrett med bakepapir, og etterhev i ca. 30 minutter med et rent kjøkkenhåndklede over. Stek bollene ved 200° C i ca. 10 - 15 minutter
-
Pisk kremfløte og bland i raspet marsipan. Bland smeltet sjokolade, melis og litt vann til en passe konsistens (ikke for tynn). Skjær bollene i to, fyll de med marsipanfløteskum og pynt med sjokoladeglasuren.