Fastelavnsboller med remonce & bringebærkrem 12
Ved å bruker butterdeig kan du kjapt trylle frem disse herlige fastelavnsbollene. De er fylt med deilig remonce og bringebærkrem, og faller nok like godt i smak hos store som små!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Remonce
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljepulver
-
Boller
- 2 pakke croissantdeig
- 1 egg
- 2 ss vann
-
Krem
- 4 dl kremfløte
- 3 ss melis
- 5 ss bringebærmarmelade
-
Glasur
- melis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Remonce: Pisk smør, marsipan, sukker og vaniljepulver luftig.
-
Rull ut butterdeigen og del den 12 stykker.
-
Ha 1 ts. Med remonce på hvert butterdeigstykke. Brett hjørnene inn over remoncen så den lukkes. Hvis du får lange ender pga formen på butterdeigen kan du bare brette disse inn. De skal etterlikne boller!
-
Legg bollene med åpningen ned på et bakepapirkledt stekebrett. Bollene pensles med egg og vann, før de stekes på 180°C i 15-20 minutter. La de avkjøles helt etter steking.
-
Pisk fløte til krem. Rør in melis og syltetøy og ha kremen i en sprøytepose. Rett før servering deles bollene i to. Fyll bollene med krem og dryss litt melis på toppen, eler lag melisglasur, for synets og smakens skyld. Får du tak i bringebærstøv gir dette en flott effekt! Serveres umiddelbart!