Fastelavnsboller med safran 20
Skal du feire fastelavn? Prøv denne nydelige oppskriften på klassiske fastelavnsboller med safran som gir bollen en ekstra fin gylden farge.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
- 2,50 dl melk
- 50 g gjær
- 1 g (0,5 gram) safran
- 70 g sukker
- 0,25 ts salt
- 100 g smør stuetemperatur
- 1 ts kardemomme
- 550 g hvetemel
-
Fylning
- 50 g vann
- 6 dl kremfløte
- evt. litt melis til pynt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Varm melken til 37 °C og oppløs gjæren. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og smøret, og bland sammen. Elt deigen til den er smidig og elastisk, det tar ca. 6-7 min. La deigen heve tildekket i ca. 30 min.
-
Den deigen i ca. 20 stykker og trill til boller. Ha de på en bakepapirkledt stekeprett og la dem heve tildekket i ca. 40 minutter til.
-
Bollene stekes på 200°C i ca. 10-12 minutter. La bollene avkjøles på rist når de er ferdige.
-
Hakk marsipanen i terninger og ha det i en blender. Spe på med med litt vann eller eggehviter til du har en smørbar konsistens. Pisk fløten til krem. Del bollene i to, ha et lag med mandelfyllet i bunnen og topp med krem. Dryss evt. litt melis over bollene rett før servering.