Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

2 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Fastelavnsmuffins med nougat og marsipan 12

Fastelavnsmuffins med nougat og marsipan er en supergod muffins fylt med deilig krem av nougat og kransekakemasse. I tillegg er den toppet med herlig sjokoladeglasur. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bruk en kjøkkenmaskin eller sett deigkrok på en elektrisk visp og finn en stor bolle. Gjæren røres ut i lunken melk, og eggene røres inn et av gangen.
  2. Tilsett sukker, salt, honning, smør og halvparten av melet og rør det godt sammen. Dryss resten av melet i litt av gangen mens det røres, og la deigen hvile i 1 time.
  3. Fordel deigen med skje i smurte muffinsformer. Lag en god fordypning i hver med fingeren og fyll den med nougat og kransekakemasse.
  4. Brett deigen over og vend bollen i formen, slik at bretten vender ned.
  5. La de heve lunt i 45 minutter og pensle med egg.
  6. Stekes i 20-25 minutter ved 180 °C.
  7. Avkjøl på en rist og pynt med glasur eller smeltet sjokolade.

Produkter brukt i oppskriften