Fastelavnsmuffins med nougat og marsipan 12
Fastelavnsmuffins med nougat og marsipan er en supergod muffins fylt med deilig krem av nougat og kransekakemasse. I tillegg er den toppet med herlig sjokoladeglasur.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
- 2 dl melk
- 25 g gjær
- 3 egg
- 1 ss sukker
- 2 ts salt
- 1 ss honning
- 125 g smør
- 500 g hvetemel
-
Fyll
-
Pynt
- 1 sammenpisket egg til pensling
- glasur
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bruk en kjøkkenmaskin eller sett deigkrok på en elektrisk visp og finn en stor bolle. Gjæren røres ut i lunken melk, og eggene røres inn et av gangen.
-
Tilsett sukker, salt, honning, smør og halvparten av melet og rør det godt sammen. Dryss resten av melet i litt av gangen mens det røres, og la deigen hvile i 1 time.
-
Fordel deigen med skje i smurte muffinsformer. Lag en god fordypning i hver med fingeren og fyll den med nougat og kransekakemasse.
-
Brett deigen over og vend bollen i formen, slik at bretten vender ned.
-
La de heve lunt i 45 minutter og pensle med egg.
-
Stekes i 20-25 minutter ved 180 °C.
-
Avkjøl på en rist og pynt med glasur eller smeltet sjokolade.