Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 17 anmeldelser

Glade fastelavnsboller 12

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett sirup og den lunkne væsken. Elt med en eltekrok på laveste hastighet i 15 - 20 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg et rent kjøkkenhåndklede over bollen og sett til heving i 30 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor.
  2. La deigen heve i 30 min. på et lunt sted.
  3. Rull deigen tynt ut og skjær den i 12 kvadrater på 10x10 cm.
  4. Rør margarin, sukker og marsipan sammen og fordel det midt på kvadratene, skjær nougaten i 12 like stykker og legg et stykke på hver. Pakk deigen godt sammen over fyllet og legg bollene ned på en stekeplate dekket med bakepapir.
  5. Pensle bollene med egg og la de heve et lunt sted i ca. 30 - 45 min.
  6. Stek bollene i ca 15 min. ved 200 °C og la de avkjøle. Dekorer bollene med glade ansikter av smeltet sjokolade.

Produkter brukt i oppskriften