Glade fastelavnsboller 12
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Boller
- 75 g smør
- 1 dl melk
- 25 g gjær
- 1 egg
- 1 ss sukker
- 250 g hvetemel
- 1 sammenpisket egg til pensling
-
Fyll
- 50 g sukker
- 30 g smør
-
Pynt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett sirup og den lunkne væsken. Elt med en eltekrok på laveste hastighet i 15 - 20 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg et rent kjøkkenhåndklede over bollen og sett til heving i 30 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor.
-
La deigen heve i 30 min. på et lunt sted.
-
Rull deigen tynt ut og skjær den i 12 kvadrater på 10x10 cm.
-
Rør margarin, sukker og marsipan sammen og fordel det midt på kvadratene, skjær nougaten i 12 like stykker og legg et stykke på hver. Pakk deigen godt sammen over fyllet og legg bollene ned på en stekeplate dekket med bakepapir.
-
Pensle bollene med egg og la de heve et lunt sted i ca. 30 - 45 min.
-
Stek bollene i ca 15 min. ved 200 °C og la de avkjøle. Dekorer bollene med glade ansikter av smeltet sjokolade.