Klassiske fastelavnsboller 20
Her har du en oppskrift på nydelige klassiske fastelavnsboller også kjent som svenske semlor. Disse er fylt med nydelig Odense marsipan og krem.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
-
Bolledeig
- 5 dl melk
- 1 pakke gjær
- 1,50 dl sukker
- 2 ts kardemomme, mortet
- 1 ts salt
- 150 g smør
- 1 egg
- 12 dl hvetemel
- 1 egg til pensling
-
Fyll
- 100 g sukker
- 150 g stuetempereret smør
- 3 dl kremfløte
- melis
Slik gjør du
Keep screen on
Semlor:
- Slå på ovnen på 200°. Varm opp melken til fingervarm temperatur.
- Hell melken i en bolle og løs opp gjæren i melken.
- Hell i sukker, salt og kardemomme Skjær smøret i biter og rør det inn sammen med 1 egg.
- Bland inn mel (ta litt om gangen) til du har en jevn deig. La den heve i ca. 30 minutter.
- Elt så deigen lett og del den i 20 biter. Rull bitene til boller og legg dem på en bakeplate. La bollene heve i ytterligere 20 minutter.
- Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Sett bollene til avkjøling.
Marsipanfyll:
- Bland marsipan og sukker sammen til en jevn masse.
- Tilsett så smøret litt om gangen og rør rundt.
Samling:
- Skjær av toppen av bollene og skrap ut litt av midten.
- Smør et lag med marsipanfyll på bollen. Pisk kremfløten til lett skum og legg et lag oppå marsipanfyllet.
- Legg toppen av bollen på, og strø evt. med litt melis.