Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Klovneboller 20

Fargerike klovneboller er alle barnas favoritt. Disse er perfekte å servere til barnebursdagen eller til helgen når man skal kose seg med noe ekstra godt. La barna kose seg med pyntingen så blir bakingen også en hyggelig aktivitet for hele familien.  

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Boller

  • 300 g hvetemel
  • 75 g margarin
  • 1,50 dl melk
  • 30 g gjær
  • 1 egg
  • 50 g sukker
  • Fyll

  • 75 g melis
  • 75 g margarin

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Mel og margarin smuldres sammen. Gjæren røres ut i melken og tilsettes sammen med de øvrige ingrediensene. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 5 min. Deigen settes til heving i 30 min. tildekket med plast.
  2. Fyll: Bland melis og revet Odense Ekte marsipan sammen. Elt blandingen sammen med margarin.
  3. Rull ut deigen til ca 20 boller. Trykk de litt ned på midten og legg 1 ts. fyll i hver bolle. Lukk deigen sammen og legg de på en stekeplate. La de heve tildekket i 30 min.
  4. Pynt de avkjølede bollene som klovnehoder, med spindelvev, edderkoppspinn eller som en marihøne. Bruk fantasien!

Produkter brukt i oppskriften