Oreo fastelavnsboller 10
Disse fastelavnsbollene med Oreokjeks er lette å lage, også smaker de helt fantastisk! Servér fastelavnsbollerne til barna, eller til en kopp varm kaffe - og vi kan nesten garantere at både små og store vil elske smaken. God Fastelavn!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
-
Bolledeig
- 75 g smør
- 1 dl melk
- 25 g gjær
- 1 egg
- 1 ss sukker
- 250 g hvetemel
- 1 sammenpisket egg til pensling
-
Oreokrem
- 3 dl kremfløte
- 1 ss ss sukker
- 1 pakke Oreo kjeks 154 g
-
Pynt
- Litt melis (valgfritt)
Slik gjør du
Keep screen on
- Smelt smøret, la det stå til det blir lunket og hell i melken. Rør ut gjæren i blandingen, før du pisker inn egg og sukker. Tilsett hvetemelet (litt etter litt), og elt deigen til den er blank og smidig. La deigen hvile i 30 minutter.
- Del deigen i 10 biter, som rulles til boller. Pensle bollene med egg, sett de på en stekeplate dekket med bakepapir, og la bollene heve i 30-45 minutter.
- Stek bollene på 200°C i ca 15 minutter
- Skrap ut kremen fra Oreokjeksene. Knus kjeksene i en blender (man kan også legge kjeksene i en plastpose og knuse de ved bruk av en kjevle).
- Pisk fløte, sukker og kremen fra kjeksene sammen, til de får en fast konsistens. Bland de knuste kjeksene inn i kremen.
- Skjær av toppen av bollene, smør på et godt lag med oreokrem på bunnen, og legg på lokket. Dryss gjerne med litt melis på toppen, og servér!