Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 4 anmeldelser

Oreo fastelavnsboller 10

Disse fastelavnsbollene med Oreokjeks er lette å lage, også smaker de helt fantastisk! Servér fastelavnsbollerne til barna, eller til en kopp varm kaffe - og vi kan nesten garantere at både små og store vil elske smaken. God Fastelavn!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • Bolledeig

  • 75 g smør
  • 1 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • 250 g hvetemel
  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • Oreokrem

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss ss sukker
  • 1 pakke Oreo kjeks 154 g
  • Pynt

  • Litt melis (valgfritt)

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smøret, la det stå til det blir lunket og hell i melken. Rør ut gjæren i blandingen, før du pisker inn egg og sukker. Tilsett hvetemelet (litt etter litt), og elt deigen til den er blank og smidig. La deigen hvile i 30 minutter.
  2. Del deigen i 10 biter, som rulles til boller. Pensle bollene med egg, sett de på en stekeplate dekket med bakepapir, og la bollene heve i 30-45 minutter.
  3. Stek bollene på 200°C i ca 15 minutter
  4. Skrap ut kremen fra Oreokjeksene. Knus kjeksene i en blender (man kan også legge kjeksene i en plastpose og knuse de ved bruk av en kjevle). 
  5. Pisk fløte, sukker og kremen fra kjeksene sammen, til de får en fast konsistens. Bland de knuste kjeksene inn i kremen.
  6. Skjær av toppen av bollene, smør på et godt lag med oreokrem på bunnen, og legg på lokket. Dryss gjerne med litt melis på toppen, og servér!