Saftige fastelavnsboller med nøtte / marsipanfyll 10
Saftige fastelavnsboller med silkemyk krem og nøtte / marsipanfyll.
For å få disse bollene ekstra digge er det brukt Odense Ekte marsipan i både deigen og i fyllet. I tillegg er det laget en silkemyk krem av kremfløte og litt melk.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
-
Bolledeig
- 450 g Hvetemel
- 25 g fersk gjær
- 75 g sukker
- 1 ts kardemomme
- 0,50 ts salt
- 1 stk. egg
- 2,50 dl helmelk
- 75 g romtemperert Meierismør
-
Mandel og marsipanfyll
- 50 g mandler
- ss vann
-
Silkemyk krem
- 3 dl kald kremfløte
- 0,30 dl helmelk
- 2 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle sammen med Odense Ekte marsipan. Varm opp melk og egg til fingervarm og hell i. Elt alt i 7 min ca, før du har i smør og elter i 10 min til, bruk eltekrok.
- Hev til dobbel størrelse, ca 1 time. Trill runde 90 grams boller og etterhev i ca 45 min. Pensle med egg og stek på 200 grader i ca 13-14 min. Avkjøl.
-
Lag mandel/marsipanfyllet ved å først ovnssteke mandlene på 200 grader i 10 min. Ha Odense marsipan og mandler i en foodprosessor og kjør til en masse, ca 5 min. Ha så i vann og kjør til du får en glatt litt tynnere masse.
- Visp kald kremfløte med melk, sukker og vaniljesukker til en fast, men fortsatt litt myk krem (den må holde formen sin). Skjær toppen av bollene av, fyll først med mandel/marsipanfyll så sprøyter du godt med krem over. Sett på toppene og dryss over melis