Semlor med mandel-nougat & lattekrem 12
I Sverige spiser man semlor til fastelavn på samme måte som vi spiser fastelavnsboller her i Norge. Denne oppskriften på semlor er utrolig enkel å lage og er blant våres mest populære. Disse semlorne skal fylles med en deilig miks av mandelmasse, nougat og latteskum!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Semlor
- 25 g gjær
- 2,50 dl melk
- 1 ts kardemomme
- 0,25 ts salt
- 1 dl sukker
- 1 egg
- 75 g smør
- 500 g hvetemel (ca)
- 1 sammenpisket egg til pensling
-
Fyll
- 50 g vann
- 5 dl kremfløte
- 1 dl melis
- 2 ss espresso (eller sterk kaffe)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rør gjæren ut i melk. Tilsett mel, smør og kardemomme, salt sukker, og egg. Rør det godt sammen. La deigen heve tildekket i 45 min.
-
Slå deigen ned, og del den i 12 like store stykker. Trill dem til runde boller og legg dem på en bakepapirkledt stekebrett. La dem heve i ca. 45 min til dobbel størrelse. Stekes på 200°C i 15 min til de er gyllene og gjennombakte.
-
Mens bollene stekes: hakk marsipanen i små terninger. Kjør de i en blender med litt vann eller 1 eggehvite, slik at du oppnår en kremete konsistens.
-
Bollene avkjøles på rist. Skjær toppen av bollene og grav ut litt av fyllet. Fyll dem med mandelmassen og bløt nougat.
-
Pisk fløten til krem og tilsett melis og kald espresso. Pisk det luftig. Smak til, og ha kremen i en sprøytepose og fyll bollene. Monter bollene og drys over litt melis.