Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,25 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Semlor med mandel-nougat & lattekrem 12

I Sverige spiser man semlor til fastelavn på samme måte som vi spiser fastelavnsboller her i Norge. Denne oppskriften på semlor er utrolig enkel å lage og er blant våres mest populære. Disse semlorne skal fylles med en deilig miks av mandelmasse, nougat og latteskum!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • Semlor

  • 25 g gjær
  • 2,50 dl melk
  • 1 ts kardemomme
  • 0,25 ts salt
  • 1 dl sukker
  • 1 egg
  • 75 g smør
  • 500 g hvetemel (ca)
  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • Fyll

  • 50 g vann
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl melis
  • 2 ss espresso (eller sterk kaffe)

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Rør gjæren ut i melk. Tilsett mel, smør og kardemomme, salt sukker, og egg. Rør det godt sammen. La deigen heve tildekket i 45 min.
  2. Slå deigen ned, og del den i 12 like store stykker. Trill dem til runde boller og legg dem på en bakepapirkledt stekebrett. La dem heve i ca. 45 min til dobbel størrelse. Stekes på 200°C i 15 min til de er gyllene og gjennombakte.
  3. Mens bollene stekes: hakk marsipanen i små terninger. Kjør de i en blender med litt vann eller 1 eggehvite, slik at du oppnår en kremete konsistens.
  4. Bollene avkjøles på rist. Skjær toppen av bollene og grav ut litt av fyllet. Fyll dem med mandelmassen og bløt nougat.
  5. Pisk fløten til krem og tilsett melis og kald espresso. Pisk det luftig. Smak til, og ha kremen i en sprøytepose og fyll bollene. Monter bollene og drys over litt melis.

Produkter brukt i oppskriften