Sjokolademuffins med krem 12
Hjemmelagde sjokolademuffins fra bunn er en sikker slager som ikke kan slå feil. Disse deilige muffinsene er laget med ODENSE Mørk bakesjokolade, og har en nydelig krem av melis, smør og kremost. Pynt dem med marsipanfigurer av for eksempel en katt som vist på bilde.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
-
Muffins
- 1 dl helmelk
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 3 egg
- 160 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- 30 g kakao
-
Krem
- 75 g smør
- 75 g melis
- 150 g kremost
- evt. konditorfarge
-
Pynt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Hakk sjokoladen fint. Finn fram kjele, og ha den hakkede sjokoladen og melken i. La dette smelte før du tilsetter smør og sukker. Rør dette godt sammen. Pisk i et egg av gangen.
-
Bruk en sil til å sikte hvetemel, bakepulver og kakao inn i deigen. Rør dette så godt sammen.
-
Sett ovnen på 175 °C. Fordel deigen i 12 muffinsformer. Stek muffinsene i 20-25 minutter. Avkjøl muffinsene før de pyntes.
-
Pisk smør og melis til en luftig krem. Tilsett kremosten og pisk til kremen er ensartet. Ha kremen i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt til slutt små topper på muffinsene.
-
Farg marsipanen sort med konditorfarge. Bruk en kjevle til å kjevle marsipanen flat. Skjær ut små katter eller bruk en kattelignende pepperkakeform til å skjære ut små katter. La marsipan-kattene ligge og tørke. (Det kan være lurt å lage marsipan-kattene en dag i forveien).
-
Pynt så muffinsene med marsipan-katter.